Čítať tému
Counter Strike Portal - csportal.sk | Ostatné | Hardware
Upgrade VGA , treba aj CPU ? 02/11/2011 21:12
Avatar člena
netSo_O- - Člen
Caute pani tak aby som nevynechal aj vas, ohladom HW zostav som uz trochu mimo kedze to uz tak nesledujem tak dam aj sem

Vymena ma byt koli B3 , ked uz tak nech to stoji zato

rozmyslam o vymene mojej hd4870 za hd6950 Toxic alebo rovno hd6970 , len neviem ci bude CPU stacit x2 natocene na 3ghz .

Co sa tyka CPU tak som vyhliadol
Phenom II X4 975 BEAM3, 125W 3.6ghz

Co sa tyka dosky tak je beta bios vonku ktory vie pracovat s am3
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NSLI_Deluxe/#CPUS

i ked posledny tam je Phenom IIX4 945 (HDX945WFK4DGM),3.0GHz,2048KB,95W,rev.C3,SocketAM3,Quad-Core
ale tak verim ze by tam sla aj ta 975ka .


Co si otom myslite ? staci vymenit len VGA ci riesit aj ten CPU a ked tak tak takto ..

kupovat este dosku a ramky uz nechcem aj ked je to otazka uz "len" 150e

zbytok zostavi mam v profile

tak babo rad

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 02/11/2011 21:43
Avatar člena
Fuxxo - Člen
ja by som na tvojom mieste isiel do vymeny uz aj procaku aj dosky. neviem ci mas tie ramky DDR3, ale pokial su, tak tie by som nechal.
Príspevkov: 437Bydlisko: • HnúšťaZaložený: 22.06.08 www.facebook.com/www.csportal.sk www.fofos.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 02/11/2011 21:46
Avatar člena
netSo_O- - Člen
prave ze ramky mam ddr2 , ale tak nove dd3 8gb je za 40e ... len zas pchat 20 litrov do pecka ...

dilema ci menit procak alebo to este utiahne a vymenim len grafiku

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 03/11/2011 00:17
Avatar člena
Nox - Člen
pobezet to pobezi ale procesor bude "bottleneck" ...nevim jak to je ceky proste

Jestli chces nervomoci amd cpu tak kup 955 je levnejsi nez 975 a je uplne stejny. Mel by jit pretaktovat na cca 4.2GHz a byt stablini i pro chlazeni vzduchem.Z 6970 i tak nedostanes vic jako 80% vykonu. Na 100%+ potrebujes poradnou desku od Asusu ... Sabre tooth pri njmensim a ramky ktere se nerozsypou pri 2000mhz. Takze potrebujes poradny stabilni zdroj "Corsair Builder 700W" jinak ti to zhori. SSD by se taky nestratilo.
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 03/11/2011 00:35
Avatar člena
netSo_O- - Člen
no to co si popisal je presne to co nechcem - pchat balik do toho pc .. prehlad vidim ze mas ale tam uz nepojdem .

rozmyslal som ze miesto jednej hd6970 vezmem hd6950 2gb a tu 975 a som na cene 375e co je slusne .. pripadne vezmem len hd6950 a ked bude malo tak cpu dokupim ...

chysta sa aj GTA5 a to urco zas vyzere cpu ako gta4

zdroj mam Fortron EPSILON 600w nieco snad utiahne este

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 03/11/2011 12:39
Avatar člena
Nox - Člen
Engine GTA4 pocita s quadcore dokaze vytizit 16 jader. On to puvodne nebyl herni engine takze se u nej s GPU az tak nep[ocitalo az pozdeji se z nej udelala hra

na 2x 6950... to je jako narvat motor z Ferrari do Felicie.... tak jet to pojede no... k nim i5/i7
nebo pretaktovat to 975 na 4.0ghz+ prece jenom Phenom je technologie nekde z 2005.

GPU od Nvidie jsou mene zavysle na CPU na maji vetsi tah a ten zdroj je opravdu na hrane. Taky se muzes dockat krateru v obyvaku pri hrani BF3.

Taky si musis uvedomit ze vetsina tech deti co v Cine vyrabela tvou zakladni desku uz bude dospela


AMD 69xx jsou hi-end GPU nato aby jsi z nich dostal to zaco zane platis musi i ostatni komponenty odpovidat.
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 03/11/2011 14:58
Avatar člena
netSo_O- - Člen
s nvidiou som skoncil ked vysla 8800gts g92 , aj tak som nejak amd/ati positive ...

zajtra idem pre HD6950 Twin Frozr III, 2GB DDR5
http://www.epicom.sk/detail-produktu/msi-r695%200-twin-frozr-iii-pe-oc/60664/
teda ak vsetko vide ... a ked nebude stacit tak pride ta 975ka , natocim na 4ghz , flashol som dnes bios na doske mal by ist a ak nie tak uz 150e obetujem a pride nova doska a aj ramky ..

tak uvidim co ztoho vygulam

tak sa mi priplietol aj CPU a bude aj AMD x6 1055T .. tak uvidim


Upravil netSo_O- zap. 03/11/2011 15:46
Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 03/11/2011 23:31
Avatar člena
Nox - Člen
1055 nejde taktovat ma zamkly nasobic
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 04/11/2011 14:44
Avatar člena
netSo_O- - Člen
zamknuty mozno ale typek zdvihol FSB a 3.5ghz bez problemov .. ale procak sem nevzal ALE GRAFIKA UZ NA STOLE

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 04/11/2011 16:18
Avatar člena
Nox - Člen
s FSB Jo ale zhori za dva az tri mesice. Videl jsem 1100 na 6.1Ghz ale to bylo chlazene tekutym dusikem a pak jeste prechlazovane tekutym heliem a ten zhorel to asi dvaceti minutach

ta tvoje HD6950 Twin Frozr III by mela jit flashnout na Vanila (6970). Ma to doual bios tak si muzes hrat
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 04/11/2011 17:07
Avatar člena
netSo_O- - Člen
uz som si vsimol na tej karte nejake haluzku .. nemas niekde ako nato ?

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 04/11/2011 17:49
Avatar člena
Nox - Člen
tou haluzkou prepinas mezi dvema biosy kdyz to flashnes na nejaky blabol nebo to proste nehce je prepnes na druhy s tovarnim nastavenim takze nezabijes kartu. Prvni ji nech jet na nejaky benchmark na par hodin at vis jak moc se hreje ono se to lisi kus od kusu

tady je detajlni navod s obrazky.

http://www.overclock.net/amd-ati/942034-how-flash-6950-6970-guide.html
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 09:27
Avatar člena
grAwp - Člen
ja ked si spomenem ze pred par rokmi som kupoval moju nvidiu geforce gts 250 OC 1GB za 200€... tentokrát kebyze kupujem takú aku si kupil teraz musel by som uplne vymenit PCčko
Príspevkov: 387Bydlisko: • Biely KostolZaložený: 05.10.09 212714799
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 11:42
Avatar člena
netSo_O- - Člen
no grAwp aj idem menit pccko ten procak to preste uz nestiha a ked uz som kupil tu grafiku tak nebudem znizovat detajly , len preto ze cpu nestiha ratat ...

dilema

FX x6 6100 alebo FX x8 8150 vs i5 2500k alebo i7 2600k


za posledny den citania recenzii aj ked som amdKAR tak pojdem asi do INTELU , len musim zistit dostupnost tej 2500k , ak nebude tak pojdem do 2600k

najviac ma teraz aj tak drbe cena HDD chcem kupit aj s3 disk ale tie ceny 150% su moc


Upravil netSo_O- zap. 08/11/2011 11:45
Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 18:53
Avatar člena
grAwp - Člen
mám dobrú stránku na porovnanie výkonu CPU... hned ti to sem hodím
Príspevkov: 387Bydlisko: • Biely KostolZaložený: 05.10.09 212714799
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 18:57
Avatar člena
grAwp - Člen
nech sa páči : http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288

FX-8150 vs 2500K
Upravil grAwp zap. 08/11/2011 18:58
Príspevkov: 387Bydlisko: • Biely KostolZaložený: 05.10.09 212714799
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 20:09
Avatar člena
netSo_O- - Člen
dik za link dnes som to bol predbezne zlozit

Intel® Core™i5-2500K
Coolermaster V8
ASUS P8P67-M PRO
Kingston 2x4GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X

ktomu bude ta HD6950 Twin Frozr III, 2GB DDR5

ostane mi case NZXT , zvukovka creative x-fi , fortron epsilon 600w

a este mi vrta v hlave HDD , asi pojdem do SSD disku

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 20:26
Avatar člena
Nox - Člen
Kingston dela zebraky pameti, Crucial Ballistix maji XMP coz ti hodne usnadni jejich taktovani a casovani a ziji dele.
Coolermaster V8 prechladi i 180w ... ale je dost drahy, za tu cenu koupis i vodnika na CPU.
Deska dobra volba
i5 jde presrat na cca 4.8Ghz ale zdechne za pul roku. Pri 4.4 vydrzi mnohem dele.

X-FI se hodne od sebe lisi zalezi jsetli chce nejakou poslechovou, na filmy nebo na hry.

Male SSD pro OS a pro data WD Caviar Black <-- jsou fakt rychle



Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 20:29
Avatar člena
Nox - Člen
a anandtech je vicemene bulvar. Jejich novnky jsou celkem mimo . Rozhodne nekupovat CPU od AMD pokud fakt nemusis. Opterony jsou dobre pokud chces usetrit za elektriku ale jsou tak pomale...
Príspevkov: 207Bydlisko: • SwanseaZaložený: 12.10.11 262493653
RE: Upgrade VGA , treba aj CPU ? 08/11/2011 21:49
Avatar člena
netSo_O- - Člen
ja som bol uz roky AMDckar a chcel som ist do FX no par recenzii ma "presvedcilo" ist do INTELU .. co sa tyka pamati tak by mali byt ok , sak 2500k ma odomknuty nasobic tak mec s ramkami sa hrat nebudem , teraz mam corsair dominator ale momentalne mam naviber adata alebo kingston

stym chladicom to dam na tych 4.4 ako pises a tak to bude stacit , nechcem ho zlikvidovat ..

xfina je extrem audio a uplne staci

je to este zalezitost penazi , cca 500e + 170e som dal uz za grafiku , tak este vaham ci sypat peniazky do pc alebo budem "skrtit" grafiku ..

Príspevkov: 338Bydlisko: • brat1slavaZaložený: 23.10.06 www.discord.gg/Wh2M3e9 www.facebook.com/SkodaFansSlovensko www.skodafansslovensko.sk

Aktuálne výzvy
Twitch TV
  • Servery
  • Komentáre
  • Hodnotenia
  • Články
Servery csportal.sk IP adresa Hráči Status
DM AIM/AWP
cs.csportal.sk:27001 0/14
FUN
cs.csportal.sk:27021 9/16
DM FFA
cs.csportal.sk:27022 N/A
Surf
cs.csportal.sk:27023 10/20
TGCW 128tick
cs.csportal.sk:27030 0/15
CSPORTAL.SK
Join to server -
Anketa

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hlasovať.

Na čom najčastejšie hraješ hry?
80% (33 Hlasy)
17% (7 Hlasy)
2% (1 Hlas)
0% (0 Hlasy)
Hlasy: 41
Začiatok hlasovania: 22/03/2020 11:37
Poslední prihlásení
Kto je online
  • Hostí Online: 37
  • Žiadny člen nie je Online

  • Registrovaní členovia: 8,035
  • Nových členov dnes: 0
  • Nových členov včera: 0
  • Najnovší člen: daginoo