Login
Ako odstrániť z PC hrozby a kontrola Ping-u.
murded Prečítané: 11095 Vytlačiť
V tomto článku si ukážeme ako odstrániť zo svojho počítača možné hrozby (vírusy) pomocou aplikácie HijackThis a skontrolujeme ping aplikáciou Pingplotter.

· HijackThis

Takže v prvom rade si stiahneme a nainštalujeme HijackThis.
link na download: HiJackThis.msi

Po spustení klikneme v hlavnom menu na prvé tlačidlo „Do a system scan and save a logfile“. V priebehu pár sekúnd sa vykoná scan vášho počítača a log z tohto scanu sa nám otvorí v poznámkovom bloku – Notepad. Log pomocou klávesových skratiek CTRL+A označíme, CTRL+C skopírujeme a na stránke http://hijackthis.de/ do poľa „You can paste a logfile in this textbox“ CTRL+V vložíme a v spodnej časti stránky klikneme na tlačidlo „Analyze“. Otvorí sa nám ďalšia stránka na ktorej sú všetky tieto procesy, aplikácie a knižnice zhodnotené. Zelená fajka a štít sú úplne bezpečné aplikácie, procesy či knižnice. Žltý otáznik predstavuje neznámu aplikáciu, žltý krížik zbytočnú a červený krížik nebezpečnú. Všetky položky označené červeným, žltým krížikom a otáznikom zafajkneme v aplikácii Hijackthis a dole už len klikneme na tlačidlo „Fix checked“.

Ja osobne fixujem všetko červené aj žlté ale medzi žltými sa môže nachádzať aj aplikácia ktorú používate. Takže pokiaľ viete o tom, že danú aplikáciu využívate a je označená len žltým krížikom alebo otáznikom tak ju nefixujte.


· Pingplotter

Ďalším veľmi častým problémom u hráčov sú lagy – vysoký ping, prípadne strata paketov. Tu sa pokúsime pomocou aplikácie Pingplotter zistiť kde na trase medzi vami a serverom sa ping nadmerne dvíha a či nedochádza k strate paketov. Stiahneme a nainštalujeme Pingplotter.
link na download: Pingplotter

Po spustení upravíme nastavenia aplikácie aby nám bolo skôr jasné kde vzniká problém.
of times to trace“ nastavíme na 0 (unlimited), "trace delay" si nastavíme na 1 sekundu, "samples to include" nastavíme na 0 (all). Pravým tlačidlom myši klikneme do pravej časti okna a zapneme „lost packet, avg time, min time, max time, current time“ môžete aj graf ale ten je v podstate nanič. Do políčka „address to trace“ vložíme ip servera na ktorý sa pripájame (len ip bez portu, môžete použiť aj www stránku) a už len dole klikneme na tlačidlo „trace“. Najdôležitejšie sú stĺpce „Max, Avg a Err“.

Ok ping
Klikni pre zväčšenie
Pokiaľ je všetko v poriadku, tak by ste mali mať podobný obsah ako je na obrázku.









Ok ping
Klikni pre zväčšenie
Na tomto screene vidíme ako to môže vyzerať pri vysokom pingu. Na chybe je hneď druhé zariadenie v poradí (Hop 2), ip 192.168.206.9 a vieme to práve vďaka hodnotám v stĺpcoch „Max a Avg“ lebo ping je tam oveľa vyšší oproti predošlému zariadeniu.







Ok ping
Klikni pre zväčšenie
Ešte jeden screen s ukážkou vysokého pingu. V tomto prípade je chyba v treťom zariadení v poradí (Hop 3), ip 192.168.196.141.








Ok ping
Klikni pre zväčšenie
Na tomto screene vidíme stratu paketov a má ju na svedomí tretie zariadenie v poradí (Hop 3), ip 192.168.196.141. Vieme to podľa stĺpca „Err“, ktorý nám zobrazuje počet stratených paketov.









Vysvetlivky k jednotlivým pojmom:
address to trace – adresa ktorú chcete pingovať/trasovať/sledovať
of times to trace – koľko paketov má byť pri meraní odoslaných
trace delay – čas medzi odosielanými paketmi
samples to include – počet posledne odoslaných paketov z ktorých sa tvorí štatistika merania (nula predstavuje všetky)
Err – lost packet – stratené pakety
PL% – percentuálne vyjadrenie straty paketov
Avg – avg time – priemerný čas/ping v milisekundách
Min – min time – minimálny čas/ping v milisekundách
Max – max time – maximálny čas/ping v milisekundách
Cur – current time – aktuálny čas/ping v milisekundách
trace – trasovať/sledovať

© csportal.sk
Hodnotenia
4.0
Biedny
Perfektný!

Pre pridanie hodnotenia musíte byť prihlásený.

Aktuálne zápasy
Twitch TV
Anketa
Na čom najčastejšie hraješ hry?
PC Notebook Konzola Mobil
85% (442 Hlasy)
12% (62 Hlasy)
1% (6 Hlasy)
2% (8 Hlasy)
Hlasy: 518
Začiatok hlasovania: 22/03/2020 11:37